pred-up 40  


Up. 40:
Ovo upućivanje je istraživanje glede vjere u Boga u 25 država. Švedska je na posljednjem mjestu i što se tiče vjere u Boga i je li ljudi vjeruju u pakao. Prevedeno na hrvatski kaže (dijelom): 


Švedska je na zadnjem mjestu prema istraživanju vjere u Boga.
Više od polovine Danaca ima vjere u Boga, što ih pravi najreligioznijim ljudima u Skandinaviji. Ali Šveđani su na zadnjem mjestu prema istraživanju koje se obavilo u 25 država svijeta.

Istraživanje religiozne slike u Danskoj je obavila grupa istraživača na Univerzirtetu u Ålborg-u, a to je bio dio međunarodne analize gdje su bili ispitivani uzorci stanovnika iz 25 država, koji su odgovaral na pitanje “Vjerujete li u Boga?” 53% Danaca je odgovorilo ‘da’ na to pitanje… 

Religiozni Portugal
Portugal je na vrhu liste sa 92% onih koji vjeruju u Boga, nakon kojih dolaze Poljska i SAD, gdje su brojevi bili 86% i 84%. ….. Švedska je na 25. mjestu, drugim riječima na posljednjem mjestu, sa samo 32% onih koji vjeruju u Boga…..11% Danaca ide u crkvu barem jednom mjesečno, dok su brojevi Norvežana i Šveđana 10% i 8%. U SAD-u 48% ide u crkvu barem jednom mjesečno.


Ako želite pogledati orginalni tekst na švedskom pritisni ovdje (veličina dokumenta: 2.2 MB)