41. sz. referenciakivonat

 

Ref. 41:

Ez a hivatkozás a Svéd Missziós Szövetség (svédül: Svenska Missions Förbundet vagy SMF) közelmúltbeli tevékenységéről szól. 2002 márciusától befogadnak homoszexuális lelkészeket a soraik közé (amennyiben a helyi gyülekezet ezt elfogadja, egyedi alapon). 2002 júliusában pedig találkoztak a svéd kormánnyal, hogy biztosítsák őket, a homoszexuális lelkészek valóban elfogadhatók számukra. Ennek a feltételnek a teljesítését követően a kormány megígérte, hogy „korlátozások nélkül” folytatja az SMF anyagi támogatását. A hivatkozás végén található egy felsorolás (svédül) arról a 21 felekezetről, amely anyagi támogatást kap az államtól. A cikk magyar fordítása a következő (részlet):


Egyetértésben az SMF és az állam a homoszexuális lelkészekkel kapcsolatban

A Svéd Misszionáriusok Szövetsége (svédül: Svenska Missionsförbundet, vagy SMF) továbbra is korlátozások nélkül megkapja az állami támogatást

Mára befejeződött a párbeszéd az SMF és az állam között. A párbeszéd eredményeként az SMF továbbra is megkapja az állami támogatást. Krister Andersson, az SMF vezetője kijelentette:

„Kitűnő beszélgetés volt, jó hangulatban, kölcsönös tisztelettel”


Az eredeti svéd szöveg eléréséhez kattintson ide. (fájlméret: 2,2 MB)