Bläddra i Dagen
För att kunna läsa artiklarna krävs att du har ett pluswebbskonto. Klicka här för att skaffa pluswebb, gratis för prenumeranter.
Klicka här för att bläddra
Blir du lyckligare av att ge? (17 kommentarer)

Ja
Nej
Vet inte

Mer och bättre!
Nu har vår kalender blivit ännu bättre. Sök bland 2268 st aktiviteter på 104 orter.

Vad händer på just din ort?

storlek    
Annons

Göran Persson på predikantveckan
Nästa vecka ”Är tiden inne...” för 1 000 pastorer
Foto: Jack Mikrut
Statsminister Göran Persson möter närmare 1 000 pingstpastorer i Filadelfiakyrkan i Stockholm i nästa vecka.
Han är inbjuden till pingströrelsens predikantvecka, som i år funderar över de kristna församlingarnas uppdrag i landet.


Det är första gången en statsminister besöker pingströrelsens predikantvecka. Göran Persson har lovat att komma på torsdag eftermiddag för att ge en hälsning.
– Han får en möjlighet att berätta hur han ser på folkrörelsernas roll i vårt samhälle. Detta utifrån frågeställningen vad vi som kristna kan erbjuda vårt land i dag. Vad är vår kallelse? Vad är vårt uppdrag? säger Roger Stenzelius, som ingår i presidiet för predikantveckan.Ett uppdrag
Pingströrelsens predikantvecka arrangeras av hävd i början av december och pastorer från hela landet reser till Stockholm. I år är temat: ”Är tiden inne… ni ska få kraft”.
– Vi har ett uppdrag att förmedla evangeliet om Jesus. Hur kan vi använda våra resurser på bästa sätt och hur tar vi emot Andens kraft? Om detta ska vi tala, säger Roger Stenzelius.
Sten-Gunnar Hedin, föreståndare för Filadelfia i Stockholm, hälsar pingstpastorerna välkomna på måndag eftermiddag.
Sedan följer några dagar med bibelstudier, utmaningar och ”fria samtal”.
På torsdag avslutas veckan med en sändningsgudstjänst med nattvard och förbön.”Fria samtal”
Efter några år utan ”fria samtal” återupptas traditionen där frågor lämnas in i förväg och sedan diskuteras fritt av de talare som anmäler sig i samlingen.
Pastor Stanley Sjöberg kommer bland annat att aktualisera hur Jesus kan försvaras inför sekulariserad teologi.
Andra ämnen som kommer upp i frågor är evangelisation och mission.
I förmiddagarnas bibelstudier talar pingstpastor Sam Wohlin, Jönköping, och de internationella gästerna Judy Mvugua från Kenya och dr Isaiah Dau från Sudan.Bibelutmaning
Pingstpastorerna Peter Halldorf, Linköping, Dan Salomonsson, Uppsala och Martin Boström, Göteborg, kommer att ge var sin bibelutmaning under eftermiddagarna.
Enligt Roger Stenzelius betyder det mycket för både pastorerna själva och för hela pingströrelsen i stort att få samlas till predikantvecka en gång om året.
– Här får vi känna vad som händer i vår rörelse och mötas för uppbyggelse. Vår önskan är att göra andliga upplevelser för att bli inspirerade att gå vidare i vår tjänst.
I presidiet för predikantveckan sitter i år följande personer:
 Johanna Bard, Karlskoga, Lars Bjervås, Norrköping, Nils-Erik Claesson, Malmö, Beryl Lindeman, Botkyrka och Roger Stenzelius, Huddinge.


Isabelle Gard Hedander
Publiceringsdatum: 2002-11-29
Avdelning: Nyheter, Sverige
Källa: Dagen

Användarnamn
Lösenord

Annons