Неки воведни информации за читателите што не се Швеѓани:

Oва веб-страна ја отворив во 2006. година како би ги информаирал воглавном неинформираните сограѓани тука во Шведска (оргиналната шведска верзија на оваа веб-страна е www.amoso.se). Бидејќи нашата драга земја, колку што ни е долга и широка, се продаде на лагите и измамите што ги шити по Шведска хомолобито (RFSL). Се чувствувам одговорен да ги запознаам моите шведски сограѓани за онаа што го дознав преку истражувањето што го направив. Сега веќе неколку месеци покасно оваа веб-страна (со примери од шведската култура, општество и моралност) е преведена на вашиот јазик, заради се поголемата потреба. 

Единствена цела на мојата веб-страна е да се информираат родителите и старите родители како би се спречила појавата на хомосексуалност кај нивните деца кога децата ќе влезат во пубертетот. Ако веќе сте се одлучиле за хомосексуална ориентација, оваа веб-страна не е за вас. Ќе ве молам излезете од оваа страна за нејзиниот содржај да не ве вознемири.  

Целта не е да се поттикне гнев кај хомосексуалната заедница тука во Шведска, но ретроспективно сфаќам зошто тоа постана несакана последица, додека разоткривав за што се работи кај хомосексуалниот начин на живеење. Сепак, сите родители – посебно татковците – мора да сватат за што се работи. Тие мора да направат се што можат како би го спречиле развојот на хомосексуалноста на животите на своите деца. Тие имаат право да знаат. Оваа веб-страна ги разобличува трите најпропагирани митови во врска со хомосексуалноста.

Затоа, дадените примери се воглавном од нашата земја. Ако не сте свесни колку е перверзен и колку славен постанал содомистичкиот начин на живот во Шведска, примерите можат да ве шокираат. Како што ќе видете Шведска отишла многу подалеку од остатокот на светот во прифаќањето и изразувањето добредојде на нападите од хомосексуалноста. Неодамна пример за тоа беше судењето на пасторот Åke Green – пастор од Borgholm – кој што проповедал за тоа што вели Библијата за хомосексуалната и другите сексуални промискуитети и перверзии. Шведска е единствена земја во целиот свет каде не ви е дозволено да кажете ништо – без оглед на тоа кое е вашето религиозно убедување – што изразува „непочутување“ (шв. “missaktning”) кон хомосексуалците. Сите цивилизирани земји секако имаат закони со кои се забранува поттикнување на омраза против било која група на поединци. Но нашата земја отиде толку далеку и ја казнува било која изјава што се смета за „непочитување“ на хомосексуалците. Така пасторот Green бил осуден од Долниот суд во Kalmar (шв. Kalmars Tingsrätt) да помине одредено време во затвор. Законот е направен така што има во предвид и други групи исто така (т.е. етнички и религиозни групи). Но, во реалноста на сила е само како би ги штитил интересите на хомосексуалната агенда. На пример, нашата земја денес ја обзема нов бран на антисемитизам (види подолу) како и широко распространето непочитување на евангелските христијани, без да им се пружи заштита на тие групи. Но, на сила е како би ги штитил интересите на хомосексуалната заедница. На пример, денес постои широко распространето непочитување на хирстијаните и Евреите (воглавном од шведските џамии). Новиот закон не превзема ништо во врска со тоа.

Пред да дојде на сила овој закон, премиерот Göran Persson jасно даде до знаење на 8. ноември 2002. дека под новиот закон пасторите веќе нема да смеат да изјавуваат од проповедалните или на друг начин да изразат дека хомосексуалноста не е природна (шведски: “onaturligt”). (уп.27). Сепак, Библијата тоа го изјавува. 

Oва изгледа дека не ја загрижи „Пентекостната деноминација“ кога го повикаа премиерот како гост говорник (уп. 28) на својата годишна конференција во црквата Filadelfiija во Стокхолм. Tој застана таму зад проповедалната месец дена покасно (на 4. декември, 2002.). Звучи сулудо, но исправно чувте! На прермиерот – кој пред месец дена изјавил дека пасторите (под новиот закон) повеќе нема да смеат да проповедаат дека хомосексуалноста е неприродна и што всушност покасно го потпиша тој закон – му изразиле топло добредојде на годишната конференција на Пентекосталната деноминација. Можеби фактот дека пермиоерот (Persson) и пасторот на црквата Filadelfija во Стокхолм (Hedin) се блиски пријатели има врска со ова. 

Случај на пасторот Åke Green
Kога новиот закон стапи на сила – секако со забрана за изјавување дека хомосексуалноста е неприродна – воопшто не изненади кога пасторот Green бил оптужен и осуден на казна закон заради својата проповед (20. јуни 2003.) кога зборувал за тоа што вели Библијата за сексуалните девијантности. Хомолобите сметало дека неговата проповед е непочитувачка. Апелирајќи, случајот на пасторот Green дојде до Врховниот суд. На тој Суд прогласиле дека вистина е дека го прекршил Шведкиот закон и заслужува казна. Не е тајна дека тие и сакале да го осудат на одредено време на одслужување на казна затвор. Посебно затоа што Врховниот суд во нашата земја е многу пристрасен кон хомосексуалците, чиј член дури наговарал на и платил хомосексуална услуга во Стокхолм (Бр. 1) и Врховниот суд дури забранува такво однесување. Сепак, истовремено Судот сватил дека во останатите земји во Европа двата принципи на слобода на изразување и на религиска слобода ја одземаат прегланасената заштита на хомосексуалците дека „не се почитуавни“. Знаејќи многу добро дека пасторот Green – ако го осудат – ќе го претстави својот случај на Европскиот суд (најголемата законска инстанца за членките на ЕУ) не се осмелија да го осудат, знаејќи многу добро дека Европскиот суд би го ослободил Green. Oваа состојба е јасно изразена во нивната пресуда во врска со случајот (уп. 29).

Коментирајќи ја одлуката, претседателот на шведскиот Врховен суд (Johan Munck) изјавил дека Судот одлучил да ја земе во предвид поранешната одлука на Судот на Европската унија во Strasbourg, Францијa. Тој рекол, "Ако Åke Green беше осуден заради ширење на омраза заради своите проповеди, тогаш најверојатно Европскиот суд би ја укорил Шведска". Господин Munck понатаму изјавил во своето интервју со Шведската радио и телевизија како не e можно да се примени законот (т.е. да се криминализира „непочитувањето“) „како што и била намерата“ и дека не се согласува со начинот на кој е напишан законот и што законодавците (Парламентот) со тоа имале намера. Шведскиот закон не ги следи меѓународните преседани (право). Во пишаната пресуда за случајот, службено обраќајќи им се на медиумите, Врховниот суд се изразил вака: "Земајќи ги во предвид околностите, Врховниот суд увидува дека најверојатно Европскиот суд – дека тој мора да донесе пресуда во случајот – ќе одлучи дека е извршено насилство на Европската конвенција и над Åke Green кога би бил осуден заради изјава во својата проповед ".

Судот го заклучил случајот со писмена изјава: “Под вакви околности веројатно е дека Европскиот суд за човекови права, испитувајќи го ограничувањето на правото на AG да проповеда идеи на основ на Библијата за што е прогласен за крив, би одлучил дека таквото ограничување не е прикладно те би изјавил дека е тоа насилство над Европската конвенција ... Со оглед на тоа што е до сега речено, оптужбата против ÅG ќе биде отфрлена.”
(Случајот е затворен.)

Со други зборови: Во другите земји за разлика од Шведска, хомосексуалците не уживаат посебни права. За пол опис на сите судења и законски анализа на случајо на Ake Green притисни тука. Oва пресуда на нашиот Врховен суд е доказ дека ние сме единствени во светот по тоа што Шведска со поддржување на хомосексуалната агенда заборава на слободата на изразување и на религиската слобода. Законот e сеуште на сила и тој е силно оружје на пригушување на пасторите, што не сакаат да поминуваат низ законските трауми низ кои мораше да помине пасторот Green.
Дел од приказната е дека личноста што изворно ја подигна оптужбата против пасторот Green, сега е обвинета заради сериозна проневера, а можеби и самата таа личност ќе мора да оди во затвор.  

Улогата на RFSL
Во нашата земја денес, хомосексуалното лоби (некои го нарекуваат хомосексуална мафија) го тиранизира становништвото по пат на својата главна организација RFSL. Водачот на организацијата, господинот Sören Andersson, го изразил своето мислење во врска со мојата веб-страна во едно интервју за весникот (Dagen) изјавувајќи “Нeможам да разберам како една личност може да биде толку полна со омраза”. Но, господинот Andersson мора да разбере дека родителите имаат право да знаат – aко така сакаат – како можат да им помогнат на своите деца да не ја развијат хомосексуалноста кога ќе дојдат во пубертет. Господинот Andresson и неговата организација неможат да го спречат тоа право на родителите. Не дури ни во Шведска денес. Барем сеуште не.

Сјајниот пример на привилегии на RFSL во нашето друштво денес е тоа што власта им дава огромна финансиска подршка како би ги спроведувале своите активности, вклучувајќи веб-страна, која го воздига типичното хомосексуално однесување, вклучувајќи ги информациите за тоа како да ги употребуваат нелегалните дроги и има „Анален прирачник“ како да ги практикуваат – барем од гледиште на јавното здравство – многу опасно однесување. Не е ни чудо дека на многумина луѓе овие страни им се одвратни.

Сепак, обидете се да замислете една млада личност која има проблеми со идентитетот на својот пол, и која потпаѓа под пропагандата на RFSL, што е дел од неговата школска програма. Тој доаѓа дома, ја посетува веб-страната на RFSL и го наоѓа овој материјал – платен со оние што го плаќаат данокот – што е (иако за многумина одвратен) многу порнографски за млад човек што е секако збунет во врска со неговиот сексуален идентитет. Тоа воопште не е прашање: ранливите момчиња што немаат татковци се оние кои се изложени на најголем ризик со ваква валкана пропаганда. Колку зли можат да постанат личноста и организација? Зошто ние како граѓани се сложуваме со сето она што ни се случува во државата?  

Безволноста на мноштвото Швеѓани да му се спротивстават на злото
Едноставно морате да се запрашате: „Како воопшто ова можело да се случи?“ Некој некогаш рекол дека злите луѓе едноставно ќе завладеат со добрите луѓе бидејќи добрите нема да направат ништо. Во својата книга „Во одбрана на бракот“ (шведски: “Försvara Äktenskapet”) Olof Djurfeldt дискутир како нашата земја паѓа во калта на неморалот. Во едно поглавје наречено „Чувствата не смеат да ги заменат аргументите“ (страна 117) Djurfeldt го интервјуира Stefan-a Gustavsson, секретарот на Шведската евангелска алијанса (шв.: Svenska Evangeliska Alliansen). Го прашува Gustavsson следното прашање: “Дали вие велите дека денеска е тешко да му се каже на некој: Те сакам како личност, но не и она што го работиш’.” Gustavsson одговара од својата христијанска перспектива: “Дa, се потешко и потешко е да се поттикнеме еден друг со зборовите: Мислам дека она што го работиш е погрешно. На нас Швеѓаните посебно е ташко да ни се кажат овие зборови, бидејќи секогаш бараме заеднички терен. Често критиката ја доживуваме како комплетно осудување на личноста. Но мораме да бидеме во состојба да се прифатиме еден со друг како луѓе – користејќи ја библиската основа – дека секој е вреден, бидејќи е создаден на слика Божја, а во исто време да се изрази кој начин на живот е добар и здрав.”  

Всушност тоа е тоа. Ние Швеѓаните токлу многу се плашиме да застанеме зад она што го веруваме и толку многу сме спремни да ги израмнеме работите со секој. Постои една познaта изрека помеѓу Швеѓаните: "Bättre fly än illa fäkta" (Подобро е да се победне отколку да се вклучиш во кавга) што ја претставува оваа црта на нашиот вроден карактер. Познатата песна на шведскиот писател J. L. Runeberg-a, мајката го поучува својот син (Munther) кој се спрема да оди во војска "bättre fly än illa fäkta". Токму оваа црта на нашата национална душа му овозможни на цунамито на содомија да ја преплави нашата убава земја во последните неколку десетлетија и овозможи оснивање на хомомафија како огромна сила во нашето општество. Постои „Наследнички фонд“ ("Arvsfonden") од кој се финансите главниот победник на хомолобито (RFSL). 

[Oваа црта на националниот карактер на нашата душа ја одигра значајната улога во историјата на нашата земја. На пример, тоа е причина зошто Шведска во 1941. година – кога нацистичка Германија побарала помош при окупацијата на Норвешка – безрезервно послушала (види уп. 30; “Зошто Германија не ја нападна Шведска во Втората светска војна?”) и зошто сме ние „ариевска раса“ и понатаму сме ја помагале Хитлеровата војска копјаќи тешки метали од нашите рудници во Gällivare во северна Шведска и сме ги превезувале преку пристаништето во Narvik, Норвешка. Сето ова се случувало додека остатокот од Европа крварел под железната рака на Хитлер.

Но, покасно во тек на војната, кога веќе било јасно дека Хитлер ќе биде поразен, сме ја променила позицијата и сме дозволиле на Сојузниците принудно да ги приземнат своите војните воздухоплови во јужна Шведска на својот пат назад во Англија, после бомбардирањето на Германија. Уште една причина на нашето поврзување со Германија во окупирањето на Норвешка можеби бил тој што голем број на офицери на нашите војни сили бил антисемтиски настројен. Тогаш после војната, во училиштата децата училе (јас сум исто така еден од нив) дека нашата „доктрина на неутралност“ не спасила од ужасот на војната. Која неутралност?

Попатно: Антисемитизмот денес се појавува во шведските џамии. Изгледа дека на Евреите, кои преостанаа, не им е дадена иста заштита против „непочутувањето“ како што им е дадена на хомосексуалците. Изгледа дека дури и владата постанува анти-израелска, про-муслиманска. На пример, владата во април 2006 наеднаш ја прекина здружената вежба на воздухопловните сили во Италија (уп. 31) со останатите земиј, кога сватија дека Израел ќе биде еден од учесниците. Истиот месец водачите на терористичката организација Хамас биле повикани во нашата земја (уп. 32). Не директно од владата, туку од страна на анти-израелски групи во Шведска. Можеби ќе бидеме сведоци на сплетките на муслиманите во очекување дека еден ден Шведска ќе постане земја со мнозинство муслимани.]

Но, како што тоа е често случај, секогаш постојат луѓе во нашата земја кои ќе се одважат да застанат против сеопштиот тренд на привлечноста на хомосексуалноста во нашето општество. Еден веќе спомнат пример е случајот со пасторот Åkе Green. Втор пример е Ерузалемската евангелска црква. Оваа заедница воглавно се состои од имигранити од Етиопија. На нивната веб-страна http://www.j-e-c.org/faceliftup2/main_Swe.html постои текст “Maнифестација на слободата на говор и подршка на пасторот Åke Green”. Исто така учествувале во голем врој демонстрации како подршка на пасторот Green, поврзано со неговото апелирање до Апелациониот суд.  

Шведската хомомафија и примери на нивното делувaње
Упте еден храбар Швеѓанин се осудил да направи веб-страна која го разобличува хомосексуалниот начин на живеење. Слично на веб-страната која ја читате сега. Сепак, сопственикот на домената морал да ја затвори својата страна кога хомолобито го вознемирувало него и неговите деловни партнери и клиенти. Заради традиционалниот мафијашки стил, неговите клиенти повеќе не сакале (или ќе кажеме не се осудиле) да работат со него заради овие навреди од страна на хомомафијата. Не е ни чудо што ниту еден маж или жена што напредуваат во својата кариера не сакаат да го изразат своето мислење. Во артикалот за Светот денес (шв “Världen idag”) од. 29. мај 2006. пишува (исечок):

Tелефонскиот разговор што се одвивал во еден часот наутро е пријавен во полиција. ‘Tи и твоето семејство ќе имате проблеми. ... на твоите клиенти ќе им биде речено кој си ти ... ние знаеме кој си ти ... сите ќе те мразат ... ќе ти биде тешко кога ќе те разобличиме’ наводно рекла другата личност според полициското известување. ‘Полицијата го затворила случајот заради недостаток на докази’, воздивнал.

Човекот неможел доволно да се начуди кога еден ден пред својата куќа видел непознат автомобил. Преку отворен прозор некој со мобилен телефон ја фотографирал неговата куќа. ‘Сватив дека ја фотографира куќата и веднаш истрчав и успеав да ги видам регистрациските таблички на сина Toyotа. Се јавив во канцеларијата на регистрација на возила и дознав дека автомобилот и припаѓа на жена му на познат хомо активист и некогашен ХД политичар’, рече тој.

Сликата од неговата куќа и информациите за улициата набргу се појавија на веб-страната на тој политичар. Истите слики набргу се појави и на страницата на човекот кој е TT- новинар. [TT е име на огранок од Шведското радио. На неговата веб-страна ги поставиле деталните информации за локацијата, името на човекот, неговата жена, плус линкот до неговата фотографија.

‘Се прашував дали некој ќе чека во заседа пред мојата куќа кога децата ќе одат на училиште или ќе шпиунираат што и да работиме. Ова е потполно вознемирувачко прогонство’, рече тој, посебно вознемирен од дејствувањето на TT- новинарот. ‘Toа е посебно сериозна работа кога новинар, што би требало да биде личност од доверба, во своето слободно време ме вознемирува мене и моето семејство’.

Овој деловен човек заклучува дека е некритички ставот на мас медиумите кон хомо агендата причина зошто сето ова би можело да се случи. ‘Тие секогаш “продефилираат по црвениот тепих” и медиумите никогаш не ги обработуваат критички. Тие што ме вознемируваат знаат дека тоа можат да го прават несметано’. Помеѓу другите што биле во врска со овој деловен човек е и еден свештеник што изјавил: ‘oва не е добро за неговата работа’.

Ова веб-страна која зборуваше за важните факти за хомосексуалниот начин на живеење беше затворена минатата есен. Луѓето што ја подржуваа оваа кампања на омраза го постигнаа она што го сакаа.

Од овој пример се гледа зошто ние Швеѓаните на големо и на широко се плашиме да им се спротивставиме на злите сили на хомосексуалноста. Без разлика на фактите дека го уништува здравиот и природен начин на живеење на многу деца и на млади луѓе. Кој помеѓу нас е спремен да ја ризикува својата работа и професионална кариера и положбата во општеството? Да не ја спомнуваме физичката сигурност на жената и на децата. Многу полесно е да се игнорира целата работа. Дури често и пасторите сакаат да бидат прифатени од што е можно поголем број на луѓе.

За споредба со деловниот човек, кој ја изгубил успешната работа, гневот што јас го поднесувам е релативно помал, иако моето семејство и јас примаме закани по нашите животи од време на време. За време на нашето патување по Шведска 2006. година кога ја претставувавме оваа веб-страна, хомомафијата не вознемируваше неколку пати затоа мораше да носиме заштитни одела. Дури неколку средби моравме да ги откажеме. Повеќе за ова можете да прочитате под насловот „Хомомафија„ на хоризонталното мени. Во врска со овие напади и постојатните закани добив еден интересен е-маил од еден загрижен човек. (Името на испраќачот изоставено).

(???? Пишува):
“Ја посетив вашата веб-страна преку AFA. Помалку ја подржувам AFA бидејќи им се спротивставува на неонацистите. Но изгледа користат насилство за другите работи исто така. Ми беше срам кога прочитав што ви направиле. Помислив: Зошто не ги уништат прозорите на џамиите во нашата земја? Ни муслиманите баш не се нешто пријателски расположени ... Смртната казна во муслиманските земји. Ќе ја прочитам до крај вашта веб-страна. Можеби можам некако да допринесам. Ќе ви се јавам. Со почитување, (потпишан ???)”

На овој посетител сакам да му одговорам: AFA и останатите слични непарламентарни групи (по целиот свет) се откажале од демократските принципи. Играат само по своите правила. Тоа се момчиња и мажи кои се само желни за моќ, без лидерски способности и честопати без и малку „сол“. Си вообразуваат дека имаат власт со тоа што ги тероризираат останатите. Обично го користат називот нео-нацист, АФА итн., но, сите тие се иста врста на луѓе. Би додал дека претседателот на RFSL, Sören Andersson, рече за мене во својата изјава за Dagen (дневни весник) дека "e ужасно тоа што личност има толкава омраза во себе". Но, исто така изјавил дека RFSL се дистанцира од било какви напарди против нас (што е пофално), иако може “да ги разбере дејствата”; изјава која очигледно го ослабува неговото отфрлање на насилствата и може да послужи за оправдување на луѓето како што се афа во извршувањето на терористички дејствија.
Како би ја сачувале нашата кревка демократија и искорениле хомомафијата, важно е луѓето на сите водечки позиции да заземат цврст став против подбоцнувањата, насилството и омаловажувањата. Секако, ниту една организација неможе да влијае на делувањето на сите свои членови во исто време. Но, на одредени настани можат да влијаат. На пример, сватливо е дека RFSL имале влијание на Фестивалот на хомосексуалци во Стокхолм. Тогаш како е можно да дозволат таков настан на екстравагантност за време на фестивалот, каде што посетителите играле пикадо со сликите на Ulf Ekman, Alf Svensson и Папата? Ако тоа не е подбоцнување, тогаш што е тоа? Папата има постојано околу себе телохранители, но како се чувствувале другите двајца господини?

Уште енда работа во врска со реакцијата на хомолобито на ова веб-страна. Мислам дека многу има врска со она што се смета „типично“ или „просечно“ помеѓу хомосексуалците. На пример, да ја земеме во предвид широко расптространетата пракса на аналниот секс помеѓу мажите. „Само“ 2/3 од сите хомосексуалци тоа го прават. Тоа е сеуште големо мнозинство и причина зошто RFSL го има “аналниот прирачник” како главна работа на својата веб-страна. Веб-страната не само што објаснува како да се пркатицира аналниот секс, туку објаснува и неколку други пракси како што се „чмаролижењето“ и „сексот со тупаница“. Помеѓу оние (1/3) хомосексуалци, што сеуште не го практицираат анален секс – што е можеби некому и одвратен – разбирливо постои негодување над фактот дека други луѓе би можеле погрешно да претпостават дека и тие практицираат такви работи. Сепак, во врска со презентацијата на оваа веб-страна би било многу не фер кон родителите ако не ја објаснев праксата во која се впушта мнозинството хомосексуалци. Верувам дека, кога родителите навистина би го сватиле големиот ризик на хомосексуалното однесување, би биле поттикнати да им помогнат на своите синови во развивањето на својата машкост. Слична состојба, па дури и нешто позачестена, е со педофилијата помеѓу хомосексуалците. Постојат силни докази дека хомосексуалецот повеќе ќе постане педофил отколку хетеросексуалецот. Но, просечен хомосексуалец не е педофил. Ниту од далеку. Поголемиот број веројатно се згорзува над педофилијата. Значи, да се биде дел од групата (хомосексуалци) што има поголем „фактор на ризикот“ педофилија им е (многу разбирливо) одбивно. Без оглед на тоа и за оваа работа мора да се разговара од истата причина. Не би им направиле услуга на родителите, кога би го прикриле и кога не би зборувале за тоа.


Kaко можете да спречите истиот атак на содомија да не дојде во вашата земја

Главна цел на оваа веб-страна е да ги информира родителите и старите родители како да го спречат хомосексуалниот развој кај своите деца. Но, додека читате за нечистиот развој во нашата земја како хомолобито постигнало привилегиран статус, можеби се прашувате: „Што можам да направам како би спречил сличен развој во мојата земја?“ Можам да ви предложам две работи:
1. Колку што можете повеќе раширите ги информациите за ова на луѓето во вашата заедница и во вашата земја. Има многу добро веб-страни на интернет што се занимаваат со оваа тема. За мојата веб-страна не прифаќам никакви донации (иако некои ми понудија). Наместо тоа, ако имате средства, можете да ја раширите информацијата огласувајќи во вашите локални весници и на сите други можни начини кои ќе паднат на памет.
2. Бојкотирајте ги шведските производи. Посебно на оние компании (на пример, Scandinavian Airlines System, SAS) што се главен спонзор на неславната годишна екстраваганција во Стокхолм, позната како "The Pride Festival (Парада на педерите)".