Пре-уп 16  


Уп. 16:
Oва упатство е исто така на шведски и е превземено од веб-страната на RFSL. Ја покажува промената на размислување и даночно финансираната промоција на промискуитет што ја нуди RFSL. Преведено на македонски вели (делумно):


Кој го зима кого? – За сексот и за вас кои сте млади и за останатите
Девојка сретнува згодно момче. Момчето сретнува друго момче. Момчето случајно ја сретнува девојката која штотуку била со друга девојка.
Испробајте ја вашата сексуалност! Кој сте вие самите, што сакате да постанете и за што сте лубопитни. Светот е отворен и има многу работи кои треба да се пробаат и се е можно. Секако, жалите за оние работи што никогаш не сте ги пробале повеќе отколку за оние што сте ги пробале


Ако сакате да го прочитате оригиналниот документ на шведски кликнете тука (големнина на документот: 124 к)