Пре-уп 4  


Уп. 4:
Oва упатство е на шведски од веб-страната на RFSL. Зборува за користењето и препорачува многу нелегални дроги. На пример, во врска со Екстази (преведено на македонски) вели (делумно):


Eкстази побудува чувства на јака еуфорија (елан, благосостојба и да се биде «high») и чувство на љубов. Може да постанете премногу сензуални, но тоа нема да ви даде подобра ерекција ... Предупредување: Пијте редовно вода, но не повеќе од пола литар секој саат.


Ако сакате да го прочитате оригиналниот документ на англиски кликнете тука (големнина на документот: 104 к)