Пре-уп 8  


Уп. 8:
Oва упатство е на англиски и зборува за тоа како да се пронајде, како да се однесувате и како да ја платите машката проституција (вклучувајки момчиња) во Тајланд, популарната дестинација за хомосексуалците. Преведено на македонски вели (делумно):


За геј сцната.
Сакаме и да имаме намера да ја направима вашата посета на нашата геј заедница што е можно посреќна
Поголем дел од Тај-мажите, што ќе ги сретнете нема да бидат како вас на одмор, туку тие имаат свој секојдневен живот тука….. Имајте на ум дека Тај-мажите кои ќе ги среќавате по баровите се работници и дека вашето задоволност и среќа се нивниот приход …. Секаде ќе најдете различни (Тај-)мажи: мажишта, женствени мажи, момчиња мажишта, женствени момчиња и заведувачи. Немој да се изненадите дека некои Тај-мажи кои ќе спијат со геј туристите се хетеросексуалци …… Дознајте што му се допаѓа на Тај-мажот, а што не. Исто така дознајте дали е разположен да је помине целата ноќ со вас или само краток период..... Можеби ќе биде нешто пофлексибилно околу плаќањето на самиот Тај-маж. Тоа може да вклучува само секс, проведена ноќ заедно, или ќе имате придружба во текот на целиот ваш одмор.….. Можете да платете и на крајот од авантурата, но помудро е да плаќате во тек на зедничкото дружење ….
Ние како како запади гејовци обично бараме сексуални контакти само заради уживањето во секс или како дел од пружањето љубов, но не сме баш спремни на тоа дека тоа вклучува и пари. Овде е тоа реалност.
………
Се надеваме дека навистина убаво ќе се поминете тука и дека нашите совети ќе ви помогнат.


Ако сакате да го прочитате оригиналниот документ на англиски кликнете тука (големнина на документот: 60 к)