Rondreis

 

 Ter informatie van niet-Zweedse lezers:

Hier volgt het opgezette plan voor onze rondreis door Zweden in de zomer van 2006. De advertentie waarover we het hebben in de onderstaande tekst luidt:

 Bent u bezorgd over de seksuele geaardheid van uw kind in de toekomst? “Zo ja, bezoek dan: www. Amoso.org”
 

Beste ouders en grootouders:

De lijst hieronder bevat enkele steden die we willen bezoeken tijdens onze rondreis door Zweden komende zomer. Als u ons komt opzoeken krijgt u de gratis literatuur die opgenoemd staat onder de menulink van de zijbalk: “Contact en gratis literatuur”. Als u dus nog vragen hebt over wat we op deze website presenteren, dan bent u welkom in een van de steden die hieronder staan opgenoemd. U moet dan opletten of u een grote rode vrachtwagen ziet met een grote sticker erop: www.AMOSO.org.

Opmerking: We kunnen de gratis literatuur niet aan u geven op de plaatsen waar we gestopt zijn voor een maaltijd of om te tanken. Maar we zullen dan naar een plaats in de buurt rijden waar we u dan kunnen ontmoeten, het materiaal overhandigen en uw vragen beantwoorden. U kunt ook om de gratis literatuur vragen via deze website en dan sturen we het naar u op. Maar misschien willen sommige mensen hun adres niet geven, en willen ze het materiaal liever anoniem ontvangen. U bent welkom om te komen!

 We zullen ook advertentie’s plaatsen in de plaatselijke kranten. Tot nu toe hebben maar twee plaatselijke kranten (van alle 14) dat geweigerd (Bohuslnningen en Nrkes Allehanda). Ik heb nog niet kunnen achterhalen waarom Bohuslnningen geweigerd heeft. De hoofdredacteur van Nrkes Allehanda echter, vond ons materiaal een “gewelddadige aanslag op een groep mensen”. Toen ik hun woordvoerder vroeg of hij wilde uitleggen waarom hij mijn vergelijking tussen de twee levensstijlen bevooroordeeld vond ten aanzien van een van de levensstijlen, moet hij de homoseksuele levensstijl bedoeld hebben. 

Mijn commentaar hierop is het volgende: Hoe kan een eerlijke beschrijving van een levensstijl – gebaseerd op materiaal van de RFSL’s eigen website en onderzoeksrapporten – betiteld worden met “gewelddadige aanslag op een groep mensen”? Als Nrkes Allehanda dat echt geloofde zou ze me aan moeten geven bij de politie, omdat ik dan de Zweedse wet zou overtreden.

 Als u echter de inhoud van deze website zelf gaat lezen, zult u ontdekken dat u juist bewogen raakt met deze arme stakkers, van wie er vele uit gezinnen komen, waarin ze een traumatische jeugd beleefd hebben. De afwezigheid van een vader of een ander mannelijk voorbeeld, of gebrek aan hulp bij de ontwikkeling van hun mannelijkheid, is inderdaad een tragedie. Maar het is imperatief (het moet), dat ouders en grootouders op de hoogte worden gebracht van de manier waarop ze een dergelijke ontwikkeling bij hun kind of kleinkind kunnen voorkomen. Ik denk dat het een daad van grote onverantwoordelijkheid is van meneer Andersson om zulke essentile informatie aan zijn lezers te onthouden.

 Je kunt niet anders dan je afvragen hoe meneer Andersson gereageerd zou hebben als de RFSL met zijn website zou willen adverteren in Nrkes Allehanda. Zou meneer Andersson hun advertentie ook geweigerd hebben? Ik denk het niet. Zelfs al adverteren ze op hun website (naast een heleboel andere dingen) hoe je illegale drugs moet gebruiken. Denk je eens in: RFSL – een organisatie die ruime financile support van de regering krijgt – legt op zijn website uit hoe je illegale drugs kunt gebruiken! Ben ik nu de enige die vind dat deze waanzin te ver gaat?  Ik geloof het niet, te oordelen naar de e-mail respons die ik tot nu toe gehad heb. Bij dit alles rijst natuurlijk de vraag: Hoe groot is de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid om je uit te spreken in onze democratie.

Omdat de lijst van steden die we gepland hadden te bezoeken tamelijk lang is, en vol staat met data en adressen, willen we onze rondreis hier als volgt samenvatten:

We waren van plan ongeveer 130 belangrijkste plaatsen in Zweden aan te doen. We hebben de meeste daarvan bezocht, maar in een aantal plaatsen kregen we te maken met agressieve groepen activisten, die gewelddadig ingingen tegen wat we aan het doen waren (zie “homomaffia” in de menubalk bovenaan). In een aantal gevallen werd onze auto beschadigd en veel van het materiaal dat we van plan waren uit te delen was vernietigd. Na een aanval tegen het einde van onze rondtrip  - toen een grote steen door de autoruit was gegooid (die ons had kunnen doden) en na andere bedreigingen tegen ons leven- besloten we de laatste zes steden te laten vallen, en onze rondreis eerder te beindigen.