pre-ref 12  

 

Ref. 12:
Dit is een synopsis van het onderzoek dat in ref.11 hierboven beschreven staat. In het Nederlands staat er (gedeeltelijk):


Seksueel Misbruik van Jonge Kinderen zoals het gerapporteerd is aan de Handhaver van de Wet: Slachtoffer, voorval, en dader-karakteristieken
Presenteert ontdekkingen van het Nationale op Voorvallen gebaseerde Rapporteringssysteem ( the National Incident-Based Reporting System: NIBRS) betreffende seksueel misbruik van, in het bijzonder, jonge kinderen.De gegevens zijn gebaseerd op rapporten van wetten handhavende instanties uit twaalf Staten tussen 1991 en 1996. Het rapport bevat seksueel misbruik in vier categorie‘n: gedwongen verkrachting, gedwongen sodomie, seksueel misbruik met een voorwerp, en gedwongen betasten. De uitkomsten bevatten ook statistieken van het voorval van het seksuele misbruik, de slachtoffers, de daders, het geslacht, de reactie op deze misdaden, de locatie, de tijd van het misdrijf, de mate van verwonding, de indruk van de slachtoffers over de leeftijd van hun verkrachters, en de relatie tussen verkrachter en slachtoffer, en overige gedetailleerde gegevens. Onder de belangrijkste conclusies de volgende:

  • Zesenzeventig procent van alle slachtoffers van seksueel geweld die gerapporteerd werden aan de wetten-handhavende instanties was jeugd (onder de achttien): vierendertig procent was onder de twaalf.
  • Een op de zeven slachtoffers van seksueel geweld dat aan de wet-handhaver werd gerapporteerd was onder de zes jaar.
  • Veertig procent van de daders die kinderen onder de zes molesteerden waren jongeren (onder de achttien)

Wil je het oorspronkelijke document lezen in het Engels klik dan hier click here (file size: 40 k)