pre-ref 20  

 

Ref. 20:
Deze referentie (in het Engels) komt uit “Fathers For Life” (”Vaders voor het Leven”), een uitstekende bron van informatie van NARTH (National Association of Research and Therapy of Homosexuality) en is geschreven door Dale O’Leary. Vertaald in het Nederlands staat er (gedeeltelijk);


KINDERBELEVENISSEN VAN HOMOSEKSUELE MANNEN

door Dale O'Leary

Mei 1998

Voor het Nationale Genootschap voor Onderzoek en Behandeling van Homoseksualiteit (NARTH)

Voor de gewone jongen, is zijn ontwikkeling voorspelbaar. Hij is geboren als jongetje en ontdekt al snel dat de mensheid verdeeld is in twee groepen: mannen en vrouwen, en dat hij bij de mannen hoort. Hij identificeert zich met andere mannen, vooral met zijn vader, en doet mannelijk gedrag na. Deze gedragingen worden versterkt door volwassenen en andere kinderen. Hij sluit zich aan bij een groep jongens. Bepaalde hormonen in zijn lichaam veroorzaken veranderingen in zijn hersenen waardoor hij mannelijke gedragspatronen vertoont. Hij wordt seksueel aangetrokken tot het andere geslacht en zal waarschijnlijk fantaseren over seksuele ontmoetingen en zich tenslotte seksueel verbinden met het andere geslacht. Leanne Payne, een expert op het gebied van genezing van seksuele gebrokenheid beschrijft mannelijkheid niet als iets dat geleerd moet worden, maar eerder als een kwaliteit die geproefd en ervaren moet worden. Volgens Payne, wordt het mannelijke in de jongen opgeroepen door het mannelijke buiten hem. (Payne 1985, p.11) In sommige gevallen echter komt de normale ontwikkeling niet op gang. Hij kan afwijzing van zijn vader hebben ontvangen of van zijn vrienden, of van beiden. Dan kan hij de voorbeeldrol van zijn vader hebben verworpen. De jongen kan als kind de wens uiten om een meisje te zijn en eerder vrouwelijk dan mannelijk gedrag nadoen, of hij weet dat hij een man is maar voelt zich niet opgewassen tegen de mannelijke rol. In de puberteit kan zijn verlangen naar het mannelijke veranderen in een zich seksueel aangetrokken voelen tot andere mannen, waardoor hij gaat fantaseren over andere mannen in plaats van vrouwen, wat dan kan uitlopen op seksueel gedrag met mannen. In het volgende artikel worden ervaringen uit de kindertijd vergeleken uit het leven van mannen die zich heterosksueel ontwikkeld hebben en mannen die die ontwikkeling niet hebben doorgemaakt.  


Klik hier voor de oorspronkelijke tekst en een mogelijkheid om de andere hoofdstukken van ’Father’s for Life’ (in het Engels) te downloaden click here  file size: 144 k)