pre-ref 26  

 

Ref. 26:
Deze referentie (in het Engels) hoort bij het rapport van Simon LeVay (zelf een homoseksueel) dat door de media opzettelijk verdraaid is. In het Nederlands staat er (gedeeltelijk):


Een verschil in de structuur van de hypothalamus bij heteroseksuele en homoseksuele mannen
Simon LeVay

De aan de voorkant van de hersens gelegen hypothalamus stuurt gedeeltelijk het typisch mannelijke seksuele gedrag aan. De inhoud van vier celgroepen in dit gebied [ruimte tussen celkernen aan de voorkant van de hypothalamus (INAH) 1, 2, 3, en 4] werd gemeten bij hersens van pas overledenen in drie categorieĎn: vrouwen, heteroseksuele mannen en homoseksuele mannen. Er werd geen verschil gevonden tussen de groepen als het over INAH 1,2 of 4 ging. Maar INAH 3 was meer dan tweemaal zo groot bij heteroseksuele mannen als bij vrouwen. Het was echter ook meer dan tweemaal zo groot bij hetero’s dan bij homo’s. Deze vondst duidt erop dat INAH bij elk van de verschillende seksuele geaardheden een andere vorm heeft, in ieder geval bij mannen, en doet vermoeden dat seksuele geaardheid een biologische oorsprong heeft.


Na de samenvatting van het rapport dat LeVay heeft geschreven volgen er nog samenvattingen van drie verschillende kritische commentaren op het onderzoek van LeVay.

Klik hier voor de oorspronkelijke tekst in het Engels click here (file size: 356 k)