pre-ref 36  

 

Ref. 36:
Er waren trouwens ook een paar liberale media, die normaal gesproken positief tegenover de homoseksuele agenda staan, die vonden dat het spectakel dat was opgevoerd, te ver was gegaan. In een artkel hierover in The Daily News van 26 mei 2005, schreven ze als volgt (gedeeltelijk vertaald in het Nederlands): 


"Onderwijs de rechters over de wet op sekshandel"

Nu hooggerechtshof-rechter Bo SvenssonŐs zijn verklaringen gegeven heeft in The Daily News gisteren, vinden enkele aanklagers dat de rechters onderwezen moeten worden in de wet over handel in seks.
"Ze schijnen niet te begrijpen dat de mensen die voor seks betalen, aan de basis staan van de wijdverspreide georganiseerde misdaadÓ, aldus aanklager Hans Ihrman. 
Maar het leiderschap van het hooggerechtshof, doet het voorstel af met ÓvreemdÓ.

Svensson (de opperrechter) gaf te kennen dat er veel weduwnaars in ons beroep zijn die moeilijk aan seks kunnen komen. Daarna citeerde Svensson een gedicht van Gustav Fršding, waarin de hoofdpersoon het nodig vindt naar een prostituŽe te gaan om liefde te krijgen.

Opm.: Elke klacht over ThorssonŐs minstens vijf criminele activiteiten was tevergeefs. En Thorsson (in 2007) is nog steeds werkzaam als rechter bij het Zweedse hooggsrechtshof. Hij heeft nog andere belangrijke posities in de maatschappij. Hij is bijvoorbeeld lid van het Disciplinary Committee op de Business School in Stockholm. 


Klik voor het oorsronkelijke artikel in het Zweeds hier click here (file size: 1.2 MB)