pre-ref 40  

 

Ref. 40:
Dze referentie gaat over een onderzoek over geloof in God in 25 landen. Zweden staat onderaan, zowel als het gaat over geloof in God, als of men gelooft in een hel. In het Nederlands (gedeeltelijk):


Zweden op de laatste plaats bij onderzoek over geloof in God.
Meer dan de helft van de Denen gelooft in God, waardoor zij het meest religieuze land in Skandinavie zijn. De Zweden staan ook op de laatste plaats bij een onderzoek onder 25 landen ter wereld.  

Het onderzoek naar religiositeit in Denemarken werd gedaan door een groep onderzoekers van de universiteit van Ǻlborg en was onderdeel van een internationaal onderzoek waar een representatief deel van de bevolking in 25 landen antwoord gaf op de vraag: geloof je in God? 53% van de Denen antwoordde ’ja’ op de vraag ..

Religieus Portugal
Portugal staat bovenaan met 92% die in God geloven, op de voet gevolgd door Polen en de VS, waar de getallen respectievelijk 86% en 84% zijn. ….. Zweden staat onderaan als nummer 25 op de lijst, met andere woorden, als laatste, met 32% die in God geloven. Van de Denen gaat 11% naar een kerk tenminste eenmaal per maand, terwijl dat in Noorwegen 10% en in Zweden 8% is. In de VS gaat 48% minstens eenmaal per maand naar de kerk.


Klik hier voor de oorspronkelijke tekst in het Zweeds click here (file size: 2.2 MB)