pre-ref 45  

 

Ref. 45:
Deze referentie hoort bij een artikel in de Swedish Daily (Zweedse Dagelijkse krant) op 13 juni 2004, twee dagen voor het proces van voorganger Green voor zijn preek over seksuele immoraliteit. In het artikel verwerpt voorganger Hedin wat voorganger Green heeft gepreekt. In het Nederlands staat er (gedeeltelijk):  


Voorganger beschuldigd van ophitsing tegen een groep mensen

Dinsdag zal het proces plaatsvinden tegen een Pinkstervoorganger uit Őland. De man is beschuldigd van ophitsing tegen een groep mensen nadat hij zich in een van zijn preken heeft uitgelaten op een manier die offensief was tegenover homoseksuelen.ÉNadat de aanklacht tegen de voorganger was ingebracht maakten de media bekend dat hij geen spijt heeft van wat hij gezegd heeft, maar dat hij er volledig achter staat.
Sten-Gunnar Hedin, leider van de Filadelfia Kerk in Stockholm en officiele woordvoerder voor ÓPingstÓ (een paraplu voor de Pinkster Denominatie) gaf te kennen:
"Ik vind het ongepast dat Green zo heeft gesproken als hij deed over een groep mensen en ik geloof niet dat hij hard kan maken wat hij gezegd heeft. Wat hij gezegd heeft is niet gesanctioneerd door de Pinkster Denominatie en ik wil daar persoonlijk een uitzondering in maken."

Klik voor de oorspronkelijke Zweedse tekst hier click here (file size: 1.2 MB)