pre-ref 46  

 

Ref. 46:
Twee dagen later, op de dag van het proces van voorganger Green zelf, sprak pastor Hedin zich weer uit. In een artikel in Dagen, het dagblad dat homoŐs gunstig gezind is en dat opgestart werd door de Pinksterbeweging (en dat nog steeds door zeer veel christenen in ons land gelezen wordt) spreekt pastor Hedin zich weer uit tegen wat voorganger Green had gepreekt. In het Nederlands staat er het volgende (gedeeltelijk): 


Is de preek van de voorganger ophitsend geweest?
Vandaag begint het proces tegen ke Green  

ke Green wordt schuldig bevonden aan ophitsing na een preek over homoseksualiteit. Vandaag verdedigt hij zichzelf voor het Lager Gerechtshof in Kalmar. Maar zonder de steun van zijn eigen denominatie. De pinkster Denominatie neemt afstand van zijn uitspraken.

Sten-Gunnar Hedin –leider van de Filadelfia Kerk in Stockholm en officiele woordvoerder van ÓPingstÓ (een paraplu voor de Pinkster Kerken in ons land) geeft te kennen:
"Ik vind het niet gepast zo te spreken over een groep mensen en ik denk niet dat hij zijn uitspraken hard kan maken. Ze zijn niet gesanctioneerd door de Pinkster Denominatie en ik distantieer me persoonlijk van zijn woorden.Ó


Klik voor de oorspronkelijke tekst in het Zweeds hier click here (file size: 2.2 MB)