pre-ref 47  

 

Ref. 47:
In sterke tegenstelling tot de veroordeling door voorganger Hedin van voorganger Greens preek, sprak de leider van de nieuwe charismatische beweging ’The Word of Life’, Ulf Ekman, zijn welgemeende steun uit aan voorganger Green. De ’Word of Life’ krijgt geen enkele financiele steun van de Zweedse regering. Op 2 augustus 2004, twee tot drie weken na de veroordelende woorden van pastor Hedin over Greens preek, publiceerde de krant The World Today (de wereld vandaag) - die enigszins verbonden is met The Word of Life – het volgende artikel (gedeeltelijk in het Nederlands hier volgend):


Āke Green kreeg de steun van ongeveer 5500 mensen

Ulf Ekman sprak over het gebrek aan liefde in ons land

Er bestaat geen liefde in ons land 

Dat was het begin van Ulf Ekmans preek in de laatste avonddienst van de Europese Conferentie afgelopen zaterdag.

In zijn preek sprak hij ook over de schuldig bevinding van de Pinkster voorganger Āke Green. Hij zei onder andere:

"Het is zeer pijnlijk voor het christendom in Zweden dat er geen enkele leider van een denominatie hem zijn steun heeft betuigd.”

"Gods kerk is in deze wereld een licht en een hoeder in de duisternis. Eigengerechtigheid en compromissen zijn twee valkuilen die ons beroven van de kracht die we nodig hebben voor deze taak. Als we falen, komt zonde binnen”, vervolgde Ulf Ekman, en daarna begon hij te spreken over het vonnis over Āke Green en de vragen rond een homoseksuele levensstijl.
"God zegene Āke Green", zei Ulf Ekman, en hij kreeg spontaan een staande ovatie van de gemeente.
 


Klik voor de oorspronkelijke tekst in het Zweeds hier click here (file size: 1.1 MB)