pre-ref 49  

 

Ref. 49:
Deze referentie hoort bij bladzijde 21 van het augustus-oktober nummer 2006 van Gyro. Het laat twee interpretaties van de Bijbel zien die over een homoseksuele levensstijl gaan als christen. In het Nederlands staat er het volgende (gedeeltelijk):


TEGEN
Drie gedeelten in het Nieuwe Testament spreken negatief over homoseksuele relaties (Rom.1:26-27; 1 Cor.6:9-10 en 1 Tim.1:10). Er wordt beschreven dat dat het gevolg is van een afkeren van God en zijn scheppingsorde, en dat een persoon die het Koninkrijk van God wil beerven niet als actieve homoseksueel moet leven. De wetten die samenhangen met heiligheid in Leviticus 18:22 verbieden onder andere homoseksuele handelingen ... 

VOOR
Toen Paulus over onnatuurlijke handelingen schreef in Rom. 1:26-27 en over ontucht in 1 Cor.6:9-10 kwam dat, volgens een van de interpretaties, omdat het toen gebruikelijk was voor oudere mannen seksueel te profiteren van jonge jongens, en we dan met homoseksuele prostitutie te maken hebben in plaats van met homoseksuele relaties. Een van de interpretaties zegt dat de verhalen in Handelingen 10-11 een patroon weergeven over hoe je de grenzen van christelijke omgang kunt verleggen door de Geest van God die uitgestort werd over degenen die op dat punt onrein waren. Het argument is dat homochristenen uit onze tijd overeenkomen met de acceptatie van heidenen in de Bijbel. Als we de wetten aangaande homoseksualiteit zouden moeten volgen die in het Oude Testament staan, dan moeten we ook tatoeages verbieden en de mandaat besnijdenis. Paulus schrijft in 1 Cor.11:14 ’Leert de natuur zelf u niet dat lang haar een man te schande maakt?’ Dit schriftgedeelte is volgens de meeste mensen het bewijs dat Paulus was beinvloed door de samenleving van zijn dagen, en dat dit een mening is die we vandaag niet hoeven te volgen. Hetzelfde kan toegepast worden op homoseksualiteit.


Het is vermeldenswaardig dat niets in het artikel zegt welke interpretatie de juiste, de Bijbelse is. Ook nergens anders in dit nummer van Gyro vertelt welke levensstijl de christelijke is. Zelfs niet welke de voorkeur verdient.
(Noot: Het is een plaatje, en misschien moet u het vergroten om het te kunnen lezen)

Om de oorspronkelijke tekst in het Zweeds te lezen klik hier click here (file size: 1.5 MB).