Sverigestur

Litt informasjon for lesere utenfor Sverige:

Dette var reisebeskrivelsen for vår tur til Sverige sommeren 2006. Den annonsen vi hentyder til i teksten nedenunder lød:

”Er du bekymret for ditt barns fremtidige seksuelle orientering? Hvis du er: Gå til www.amoso.org”

Kjære foreldre og besteforeldre:

Listen nedenfor inkluderer noen av de byene vi planlegger å besøke på vår tur gjennom Sverige denne sommer. Hvis du kommer og møter oss, vil du motta gratis den litteratur som er listet opp under ”Kontakt og fri litteratur” på websiden. Så hvis du har noen spørsmål om det vi presenterer på denne websiden, er du velkommen til en av byene som står på listen nedenfor. Se etter en stor rød van med et stort klistremerke www.AMOSO.org”. Vær oppmerksom på at vi ikke kan levere gratis litteratur på de stedene vi stopper for å spise eller fylle drivstoff. Vi vil i stedet kjøre til et sted i nærheten hvor vi vil møte deg og gi deg materiale og svare på alle spørsmål. Du kan selvfølgelig be om gratis litteratur på vår hjemmeside, hvorpå vi vil sende det til deg i posten. Noen mennesker ønsker ikke å utgi deres adresse, men foretrekker å motta det anonymt. Velkommen!

Vi vil også annonsere i lokalavisen. Men inntil nå har 2 av 14 aviser ikke akseptert vår annonse (Bohusläningen og Närikes Allehanda). Jeg har ikke vært i stand til å kontakte Bohusläningen for en forklaring. På den andre siden har redaktøren for Närikes Allehanda (Ulf Andersson) sagt at han har funnet materiale som ligner ”hets mot folkegrupper”. Da jeg ba deres talsmann forklare hvordan dette materialet kunne anses som hets mot en folkegruppe, hevdet han at sammenligningen av de to livsstilene var ensidig og fordomsfull. Han må ha referert til den homoseksuelle livsstil.

Min kommentar til dette er: Hvordan kan en troverdig beskrivelse av livsstilen – basert på materiale fra RFSL´s egen hjemmeside og forskningsrapporter – bli ansett som ”hets mot folkegrupper?” Hvis avisen virkelig trodde dette, burde de anmelde meg til politiet for å bryte svensk lov.

Men hvis du selv leser innholdet på vår hjemmeside, vil du legge merke til at innholdet skaper sann medlidenhet for disse menneskene, hvor mange har hatt traumatiske barndomsopplevelser. Fravær av en far eller andre mannlige rollemodeller, eller mangel på hjelp i å utvikle sin maskulinitet, er virkelig tragisk. Dog er det viktig at foreldre og besteforeldre er informert om hvordan de kan unngå denne utviklingen hos sine barn. Det å tilbakeholde slik viktig informasjon for sine abonnenter, ser for meg ut til å være en stor grad av uansvarlighet av Ulf Andersson.

Man kan ikke la vær å undres over hvordan Ulf Andersson ville reagere hvis RFSL ønsket å annonsere sin hjemmeside i Närikes Allehanda. Ville Andersson også ha nektet deres annonse? Jeg tror ikke det. Selv om de på deres hjemmeside annonserer (blant mange andre ting) hvordan man bruker illegale stoffer. Tenk over dette: RFSL – en organisasjon som mottar sjenerøs økonomisk støtte fra regjeringen – anbefaler på sin hjemmeside hvordan man skal bruke illegale stoffer! Er jeg den eneste som synes at denne galskapen har gått for langt? Jeg tror ikke det, basert på den e-mailrespos som jeg har mottatt så langt. Alt dette reiser selvfølgelig et spørsmål om ytringsfrihet i vårt samfunn.

Siden listen over de byer vi har planla å besøke var ganske lang, og fylt opp med datoer og adresser, vil vi her bare summere vår sverigestur på denne måten:

Vi planla å besøke 130 av de største byene i Sverige. Vi besøkte de fleste av dem, men på flere steder ble vi møtt med aggresjon av aktivistgrupper som med vold hindret det vi gjorde (se toppmenyen merket ”Homomafia”). Ved flere tilfeller ble våre biler vandalisert, og mye av det materialet vi planla å dele ut ble ødelagt. Etter et angrep mot slutten av vår reiserute – hvor en stor stein ble kastet gjennom bilvinduet (som kunne ha drept oss) og etter trusler mot våre liv – bestemte vi oss for å droppe de 6 siste byene og avslutte vår turné.