pre-ref 20  

Ref. 20:
Denne referansen på engelsk er hentet fra ”Fedre for livet”, en utmerket kilde for informasjon fra NARTH (National Association of Research and Therapy of Homosexuality) (no: Nasjonal forening for forskning og terapi om homofili) er skrevet av Dale O’Leary. Oversatt til ditt eget språk kan du lese (utdrag):


BARNDOMSERFARINGER OM HOMOFILE MENN

Ved Dale O'Leary

Mai 1998

for National Association of Research and Therapy of Homosexuality (NARTH)

For den ordinære gutt, tar utviklingen en forutsigelig kurs. Han er født genetisk som en mann, og oppdager veldig tidlig at mennesker er delt inn i to grupper av menn og kvinner, og at han er en mann. Han identifiserer seg med andre menn, særlig sin far, og imiterer mannlig oppførsel. Denne oppførsel blir forsterket av voksne og andre barn. Han kommer i en aldersgruppe med andre gutter. Hormonene i hans kropp skaper forandringer i hans hjerne, som fremdriver og styrker mannlig oppførselsmønster. Han blir seksuelt tiltrukket av det andre kjønn – nemlig jenter – og vil antagelig fantasere om seksuelle handlinger, og vil til slutt engasjere seg i slike handlinger med en kvinne. Leanne Payne, en ekspert i helbredelse for ødelagt seksualitet, beskriver maskulinitet ” ikke som noe som skal læres, men mer som en kvalitet som skal testes og erfares.” I følge Payne er blir maskuliniteten inne i gutten kalt frem ved det maskuline utenfor gutten (Payne 1985, side.11). Men i noen tilfeller skjer ikke en normal utvikling. Han kan erfare avvisning fra sin far eller hans gutte-venner eller begge deler. Det kan hende han avviser sin far som en rollemodell. Som et barn, kan gutten uttrykke et ønske om å bli en jente og imitere kvinnelig oppførsel i stedet for mannlig, eller han kan vite at han er en gutt, men føle utilstrekkelig maskulinitet. Når puberteten nærmer seg, kan hans ønske for det mannlige bli forandret til en seksuell tiltrekning til andre menn, som får ham til å fantasere om menn i stedet for kvinner, noe som til slutt får ham til å engasjere seg i seksuelle handlinger med andre menn. Den følgende artikkel vil sammenligne barndomserfaringer for de menn som utvikler en komplett maskulinitet og heteroseksuell identitet, med de som ikke gjør det.


For å se på den originale teksten og en mulighet for å laste ned de andre kapitlene i ”Fedre for livet” (på engelsk) klikk her filstørrelse: 144 k)