pre-ref 15  


Ref. 15:
Kjo referencë është në suedisht dhe është gjithashtu nga faqja e internetit të RFSL-së. Ilustron sjelljen e shthurur dhe me rrezik të lartë tek homoseksualët dhe pse epidemia më e fundit që mund të godasë njerëzimin mund të ndodhë në çdo kohë. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht):


Ne e duam njëri tjetrin dhe jemi të testuar HIV negativë. Me njëri tjetrin bëjmë seks pa prezervativ kurse me të tjerët me prezervativ. Siguria e diskutuar funksionon nëse të dy janë të testuar hiv-negativë dy herë gjatë tre muajve të fundit dhe kanë pasur seks të mbrojtur. Duhet tre muaj për antitrupat për tu formuar. Më pas duhet të bini dakord për rregullat që janë në fuqi nëse takoheni me dikë tjetër në të njëjtën kohë. Atëherë seksi me prezervativ dhe të thënit menjëherë partnerit tuaj që patët seks pa mbrojtje, është një marrëveshje e mirë.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 124 k)