pre-ref 25  


Ref. 25:
Kjo referencë (në anglisht) është e raportit të Berman-Brunker që gjithashtu e hodhi poshtë plotësisht (tashmë famëkeqin) studimin Bejli-Pillard (ref.23), diçka që një nga dy studiuesit më vonë e pranoi vetë. Pillardi- vetë një homoseksual – pati rekrutuar mostra (në ref. 23 të studimit) me anë të një reklame në botime homoseksuale dhe si rrjedhim me qëllim i bëri përfundimet të njëanshme. Kritika e tyre e studimit të Bejli-Pillard (e përkthyer në gjuhën tuaj) lexon (nga faqja 12 e raportit; paragrafi 3): 


Një përkatshmëri shumë më e lartë për orientimin homoseksual u raportua në studimet e mëparshme. Ne besojmë që puna e mëparshme është në përgjithësi e pavërtetë si një rrjedhim i mbështetjes në mostra jo të përgjithshme, për shembull, nga lexues të botimeve pederaste, dhe mbështetja në prova jo të drejtpërdrejta.


Për të parë tekstin origjinal në anglisht klikoni këtu (madhësia e skedarit:152 k)