pre-ref 27  


Ref. 27:
Kjo referencë (në suedisht) është për kryeministrin suedez (Göran Persson) që deklaroi që nën ligjin e ri Predikuesit e Ungjillit nuk do të lejohen ta deklarojnë homoseksualitetin si diçka “jonatyrore”. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


A do të lejohen predikuesit të thonë nga podiumi që homoseksualiteti është diçka jo natyrore (në suedisht: "onaturligt")?

Të mërkurën parlamenti (në suedisht "Riksdagen") do të marrë vendimin për ligjin e ri dhe shumë të diskutuar që do të ndalojë të folurën kundër homoseksualëve. Por udhëheqësit e partive nuk kanë rënë dakord se si do të interpretohet ky amendament kushtetues. Kundërshtarët thonë që ligji mund ta bëjë një krim penal predikimin dhe shtypjen e disa vargjeve biblike.
Goran Personi dhe Maud Olofsoni nuk ju përgjigjën asnjë pyetje nëse priftërinjtë dhe pastorët – nën ligjin e ri – do të lejoheshin të deklaronin nga podiumi që homoseksualiteti është jo natyror.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 2.2 MB)