pre-ref 30  


Ref. 30:
Kjo referencë është e një artikulli në WikiAnswers për arsyen pse Gjermania nuk e pushtoi Suedinë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Megjithatë, edhe megjithëse deklaronim një politikë të jashtme “joanshmërie”, ne vazhduam ta furnizonim Gjermaninë me minerale hekuri, që ishte i rëndësishëm për ndërtimin e forcave të armatosura të Hitlerit. Ne gjithashtu e ndihmuam Hitlerin në pushtimin e Norvegjisë. Shumë nga gjeneralët dhe pjesëtarët mbretërorë suedezë ishin admirues të Hitlerit. Më vonë gjatë luftës, kur ndryshoi politika, ne u vumë në anën e Forcave të Bashkuara. Kur Forcat e Bashkuara filluan të bombardojnë nga Anglia Gjermaninë, ata u lejuan madje të bëjnë ulje të detyruara në pjesën jugore të Suedisë në kthim në Angli. Prandaj, është pjesë e trashëgimisë suedeze dhe e karakterit tonë të shmangim ballafaqimin. Sot kjo është e dukshme në mungesën e dëshirës së suedezëve për ti rezistuar përhapjes së sodomizmit të RFSL-së në shkollat tona dhe përtej. 

Për artikullin e plotë në anglisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 196 k)