pre-ref 31  


Ref. 31:
Në 2006 qeveria jonë fillimisht pati rënë dakord të merrte pjesë në ushtrimet e përbashkëta të Forcave të Armatosura me disa vende të tjera evropiane. Ushtrime të tilla qenë kryer edhe më parë. Izraeli ishte dhe ka qenë një nga pjesëmarrësit. Papritur në prill të 2006 qeveria suedeze e tërhoqi pjesëmarrjen e saj meqenëse Izraeli do të ishte një nga pjesëmarrësit. Kjo është një nga provat e shumta të antisemitizmit në rritje në vendin tonë. Koka e vjetër dhe e shëmtuar e antisemitizmit po del përsëri në sipërfaqe. Sot del zakonisht nga xhamitë tona. Shohim se si politikanët luftojnë për përkrahjen e myslimanëve në pritje të ditës kur Suedia do të bëhet një komb islamik. E përkthyer në gjuhën tuaj referenca lexon (pjesërisht): 


Suedi: Lajmet

Izraeli mban qëndrim kritik ndaj tërheqjes së Suedisë.

Sot Suedia morri kritika të forta nga Izraeli për tërheqjen e saj nga ushtrimet e fluturimit në Itali nën mbështetjen e NATO-s....
Ambasada gjithashtu e lidh tërheqjen suedeze me vizitën e Hamasit në Suedi (organizata islamike terroriste) dhe i quan veprimet e Suedisë ”shqetësuese”.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 528 k)