pre-ref 32 


Ref. 32:
Kjo referencë (në suedisht) është për ftesën e organizatës terroriste të Hamasit Islamik në vendin tonë. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


Hamasi do të vijë në Malmo në maj
nga TT
Përditësimi i fundit më 20 prill 2006 11:55

Një përfaqësues i lartë i grupit terrorist Hamas do të vizitojë Malmon në maj, sipas organizatës që i ftoi ata...
Salah Muhammad al-Bardawil, udhëheqësi i grupit Hamasnë qeverinë palestineze do të vizitojë Malmon në 16 maj. Ai është ftuar nga tre organizata vendore: Shoqata Palestineze, Shtëpia Arabe dhe Komiteti i Irakut. 

Sipas Jon Bonevierit, zëdhënës i komitetit organizues, qëllimi është të nënvizojë një numër qëndrimesh për zgjedhjen e Hamasit nga palestinezët.
"Ne e dënojmë me forcë izolimin politik dhe ekonomik nga ana e BE-së dhe Këshillit Botëror të udhëheqësve të popullit palestinez. Ne i mbështesim të drejtat e tyre për tu ngritur ndaj pushtimit nga Izraeli dhe i kërkojmë qeverisë suedeze të rivendosë marrëdhëniet diplomatike me autoritetet palestineze”, i ta Bonevieri TT-së.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 684 k)