pre-ref 34  


Ref. 34:
Kjo referencë është e një interviste në Lajmet e Përditshme (në suedisht: ‘Dagens Nyheter’) të kryetarit të Gjykatës së Lartë Suedeze, Bo Svenson.  Në intervistë Svensoni mbron krimet homoseksuale (në të paktën pesë raste) të bëra nga anëtari i Gjykatës Lif Thorson (shih ref.33 ose menynë anësore Nr.1).  Vetëm krimet homoseksuale trajtohen në këtë mënyrë në vendin tonë korrekt politikisht sot. Nëse pesë krime të ngjashme do të kryheshin nga një person heteroseksual, do të trajtoheshin në mënyrë tjetër. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


Kryetari i Gjykatës së Lartë (në suedisht: HD për "Högsta Domstolen") bën shaka për blerjen e shërbimeve seksuale nga anëtari i Gjykatës.
Anëtari i Gjykatës që pagoi për seks ruan vendin e punës

Anëtari i gjykatës i cili pagoi për seks do të qëndrojë në vendin e tij të punës në HD. Anëtari i Gjykatës Lif Thorson mund të vazhdojë të qëndrojë në gjykime në gjyqe që kanë të bëjnë me seksin. Pavarësisht nga fakti që ai vetë e ka thyer ligjin. Kryetari i Gjykatës HD, Bo Svenson dje foli me shaka për blerjen e seksit nga kolegu i tij dhe tha që nuk duhej quajtur mangësi.

"Përkundrazi. Mund të themi që ka një njohuri të thellë mbi këtë çështje", deklaroi Svensoni në një intervistë me Lajmet e Përditshme.

Dje, Prokurori i Përgjithshëm tha që nuk ka arsye që Lif Thorsoni të hiqet nga pozita e tij. Prokurori i Përgjithshëm nuk mendon që Thorsoni e ka treguar veten “të paaftë për të mbajtur pozitën” që është në kusht për tu pushuar nga puna.


Për të parë tekstin origjinal në anglisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 1.2 MB)