pre-ref 45  

 

Ref. 45:
Kjo referencë është e një artikulli në E Përditshmja Suedeze (në suedisht:“Svenska Dagbladet”) në 13 qershor 2004, vetëm dy ditë para gjyqit të pastor Grinit për predikimin e tij mbi shthurjen seksuale. Në artikull pastor Hedini nuk e pranon atë që ka predikuar pastor Grini. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


Pastori dënohet për nxitje urrejtje kundër një grupi njerëzish

Të martën do të zhvillohet gjyqi i një pastori pentekostal nga Olandi. Ai është i akuzuar për nxitje urrejtje ndaj në grupi njerëzish pasi u shpreh, në një nga predikimet e tij, në një mënyrë që është fyese ndaj homoseksualëve...Pas dëgjimit të akuzava, pastori i tha mediave që nuk pendohej, por e mbronte atë për të cilën kishte folur.
Sten-Gunar Hedin, udhëheqësi i Kishës Filadelfia në Stokholm dhe zëdhënësi zyrtar për ”Pingst”(që është organizata mbulesë e denominacionit pentekostal) tha:
"Mendoj që është e pavend për Grinin që të flasë ashtu siç foli ai për një grup njerëzish dhe nuk besoj që ai mund të ketë mbështetje për atë që tha. Ajo që tha ai nuk mbështetet nga Denominacioni pentekostal dhe unë vetë dëshmoj për këtë."


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 1.2 MB)