pre-пос. 49  

Пос. 49:
Це посилання до сторінки 21 видання «Gyro» за серпень-жовтень 2006. Воно містить порівняння двох різних інтерпретацій Біблії щодо прийнятності гомосексуального способу життя християнами. У перекладі на Вашу мову (частково):


ПРОТИ

Три вірші у Новому Заповіті говорять негативно про гомосексуальні відносини (Рим.1:26-27; 1 Кор.6:9-10 і 1 Тим 1:10). Це описано як наслідок того, що людина відвернулася від Бога і порядку творення, і людина, що хоче наслідувати Царство Боже, не повинна жити в гомосексуалізмі. Закони, що визначають Святість в Левіт 18:22, забороняють, між іншим, гомосексуальні акти ……

ЗА

Коли Павло пише про 'неприродні' дії в Рим. 1:26-27 і про позашлюбний зв'язок в 1Кор.6:9-10, це, відповідно до однієї інтерпретації, тому що тоді старші чоловіки використовували молодих хлопців для задоволення своїх сексуальних бажань, і тому ми маємо справу з гомосексуальною проституцією замість гомосексуальних відносин. Одна інтерпретація - те, що історії в Діяннях 10-11 є зразком того, як розширити межі християнського Товариства, коли Дух Божий сходить на тих, кого вважали брудними до того часу. Аргумент - те, що християни-геї наших часів посилаються на християн-язичників у Біблії. Якби ми повинні були слідувати законам щодо гомосексуалізму в Старому Завіті, то ми повинні були б також заборонити татуювання і впровадити обрізання . Павло пише в 1Кор.11:14, що ‘Чи ж природа сама вас не вчить, що коли чоловік запускає волосся, то безчестя для нього?...’ Цей вірш Священного Писання, як вважає більшість людей, являє приклад того, що Павло був під впливом суспільства в ті дні, і це не є думкою, якої ми повинні притримуватися сьогодні. Те ж саме можна застосувати щодо гомосексуалізму.


Варто відмітити, що ніщо в статті не висуває припущення стосовно того, яка інтерпретація є правильною (Біблійною) інтерпретацією. Ніщо інше в цьому виданні «Gyro» не говорить, який спосіб життя є християнським способом життя. І навіть який спосіб життя є бажаним. (Примітка: Це - зображення, і Вам, імовірно, потрібно збільшити картинку, щоб прочитати це).

Щоб прочитати оригінал документу шведською мовою, натисніть тут (розмір файлу: 1.5 MB).