pre-ref 20  

Viite 20:
Tämä (englanninkielinen) viite on ”Fathers For Life” (Isät elämän puolesta -nettisivulle), joka on erinomainen informaatiolähde NARTH:lta (National Association of Research and Therapy of Homosexuality; suom. Homoseksuaalisuuden tutkimuksen ja terapian kansallinen yhdistys). Kirjoittaja on Dale O’Leary.  Omalle kielellesi käännettynä siinä sanotaan (osa):


HOMOSEKSUAALISTEN MIESTEN LAPSUUSKOKEMUKSIA

By Dale O'Leary

Toukokuu 1998

Homoseksuaalisuuden tutkimuksen ja terapian kansallinen yhdistys (NARTH)

Tavallisen pojan kohdalla kehitys kulkee ennustettavaan suuntaan. Hän on geneettisesti syntynyt miespuoliseksi, ja hän havaitsee hyvin varhain, että ihmiset ovat jakautuneet kahteen ryhmään, miespuolisiin ja naispuolisiin, ja että hän on miespuolinen. Hän samaistaa itsensä muihin miespuolisiin, erityisesti isäänsä, ja jäljittelee miesmäistä käytöstä. Tätä käyttäytymistä vahvistavat edelleen aikuiset ja toiset lapset. Hän liittyy ikäistensä poikien ryhmään. Hormonit hänen ruumiissaan saavat aikaan muutoksia aivoissa, jotka ajavat ja vahvistavat edelleen miesmäisiä käyttäytymismalleja. Hän tuntee seksuaalista vetovoimaa toista sukupuolta – nimittäin tyttöjä – kohtaan ja uneksii seksuaalista kohtaamisista, ja lopulta hän ryhtyy seksiakteihin naisten kanssa. Leanne Payne, seksuaalisen rikkoutuneisuuden asiantuntija, kuvailee maskuliinisuuden "asiaksi, jota ei tarvitse oppia, vaan sitä vastoin ominaisuudeksi, jota on maisteltava ja koettava." Paynen mukaan pojan ulkopuolinen maskuliinisuus houkuttelee esille pojan sisäisen maskuliinisuuden. (Payne 1985, s.11) Mutta joissain tapauksissa ei tapahdu normaalia kehitystä. Hän voi kokea torjuntaa isänsä tai ikäistensä tai kummankin taholta. Hän saattaa hylätä isänsä roolimallina. Poika saattaa lapsena ilmaista halun olla tyttö ja jäljitellä feminiinistä käyttäytymistä miehisen käyttäytymisen sijasta, tai hän voi tietää, että hän on miespuolinen, mutta hän ei koe itseään riittävän maskuliiniseksi. Murrosiän lähestyessä hänen kaipauksensa miehisyyteen voi muuttua seksuaaliseksi vetovoimaksi toisia miehiä kohtaan, mikä aiheuttaa sen, että hän uneksii miehistä naisten sijasta, ja se johtaa hänet vihdoin siihen, että hän ryhtyy seksisuhteisiin miesten kanssa. Seuraava artikkeli vertaa niiden miesten lapsuuskokemuksia, jotka kehittävät täydellisen maskuliinisen ja heteroseksuaalisen identifikaation, niiden kanssa, jotka eivät kehitä.


Katsoaksesi alkuperäistä tekstiä ja voidaksesi ladata muut luvut Father’s for Life -sivulta (englanninkielinen) klikkaa tästä  (tiedoston koko: 144 k)