45. sz. referenciakivonat

 

Ref. 45:

Ez a hivatkozás a Svéd Napilap (svédül: „Svenska Dagbladet”) egyik 2004. június 13-i cikkére utal, két nappal Green lelkész szexuális erkölcstelenségről tartott prédikációja miatti tárgyalása előttről. A cikkben Hedin lelkész elutasítja, amit Green lelkész prédikált. A magyar fordítás a következő (részlet):


Embercsoport elleni izgatással vádolnak egy lelkészt

Egy ölandi pünkösdi lelkész tárgyalását tartják kedden a bíróságon. A férfit embercsoport elleni izgatással vádolják, miután egy prédikációjában a homoszexuálisok számára sértő módon fejezte ki magát… Miután megfogalmazták a vádakat, a lelkész úgy nyilatkozott a hírműsorokban, hogy nem sajnálja, hanem kiáll amellett, amit mondott.

Sten-Gunnar Hedin, a stockholmi Filadelfia Gyülekezet vezetője és a „Pingst” (a pünkösdi felekezetet összefogó ernyőszervezet) hivatalos szóvivője úgy nyilatkozott:

„Helytelennek tartom Green részéről, hogy így beszélt egy embercsoportról, és nem gondolom, hogy meg tudná alapozni, amit mondott. Amit mondott, azt a Pünkösdi felekezet nem hagyta jóvá, és én személyesen kifogásolom.”


Az eredeti svéd szöveg eléréséhez kattintson ide. (fájlméret: 1,2 MB)